Pretplata Donacije
sr | fr | en | +
Accéder au menu

PRESEK ŠTAMPE

POLIVENI POLIVAČ

Robert Tomson, izvršni direktor medijskog konglomerata „Njuzkorp“ (Rupert Merdok), objavio je u Wall Street Journalu, koji se nalazi u vlasništvu ove grupe, članak uperen protiv „Gugla“ i „Fejsbuka“, pod naslovom „Lažne vesti i digitalni duplikat“ (6. april 2017), iz kog izbija tračak ljubomore.

Dvojica najmoćnijih informativnih urednika u ljudskoj istoriji zajedničkim snagama stvorila su ekosistem koji je kako disfunkcionalan tako i društveno poguban. Ova dva preduzeća mogla su da učine mnogo više kako bi istakla postojanje hijerarhije sadržaja. Umesto toga, omogućili su sebi značajan prosperitet oslanjajući se na „sve vredi“ filozofiju, koja ne pravi razliku između istinitog i lažnog upravo jer joj i jedno i drugo donose pozamašne svote novca.

ŠTRAJKOVI ŠIROM KINE

Broj radnih sporova do te mere je porastao u Srednjem kraljevstvu da vlada insistira na potrebi za reformom jedinstvenog sindikata, Svekineske federacije sindikata, objašnjava China Labour Bulletin (7. april 2017).

Prema podacima Ministarstva za ljudske resurse i socijalno osiguranje, u Kini je tokom 2016. godine zabeleženo 1,77 miliona radnih sporova… China Labour Bulletin [CLB] locirao je tokom 2015–2016 više od pet hiljada štrajkova, demonstracija i ozbiljnih incidenata. U dokumentu pod nazivom „Mišljenje o jačanju arbitraže u radnim sporovima i unapređivanje sistema za razrešenje“ takvih konflikata, vlada Svekineskoj federaciji sindikata predlaže aktivniju ulogu… Ispravno rešenje ovih konflikata je, insistira međutim urednik CLB-a, kolektivni ugovor.

„HIPSTERI“ I NJIHOVI PSI

Džentrifikacija Vankuvera, Kanada, dovela je do navale na luksuznu hranu za kućne ljubimce. Kako Vancouver Business (18. april 2017) primećuje, ovaj zanos posebno se odnosi na sirovu ishranu, visoko cenjenu među „hipsterima“ i njihovim psima. „Razvijamo nove formule, usredsređene na ključne zdravstvene probleme kućnih ljubimaca“, objašnjava Ina (...)

Obim celog teksta : 607 reči.

Ovaj tekst je rezervisan za pretplatnike

Izaberite svoju formulu pretplate i kreirajte svoj profil
Pretplati se
Pretplaćeni ste? Konektujte se kako biste pristupili tekstovima online
Identifikujte se

LMD

Podeli ovaj tekst