Pretplata Donacije
sr | fr | en | +
Accéder au menu

Poslednji put

1991.

„Naši zaposleni sugrađani moći će da biraju između različitih načina razvoja sistema koji ne treba da bude prepušten sebi. (...) Bez reforme, bez novih napora, neće postojati sigurna budućnost našeg penzionog sistema. (...) U svim razvijenim zemljama, [sistem] uključuje, u različitim oblicima i proporcijama, osnovni i univerzalni nivo, profesionalni nivo i izborni nivo kolektivnog ili individualnog karaktera.“Mišel Rokar, premijer, predgovor Beloj knjizi o penzijama. La Documentation française, Pariz, 24. april 1991.

1995.

„Radi se o neophodnoj i hitnoj reformi. Ukoliko ništa ne uradimo danas, Socijalno osiguranje prestaće sa isplatama sutra i svi ćemo ispaštati! Ukoliko danas sprovedemo reformu koju vam predlažem, Socijalno osiguranje biće spaseno.“Alen Žipe, premijer, Narodna skupština, 5. decembar 1995.

2003.

„Ovaj zakon ima cilj da sačuva penzije na koje svi Francuzi imaju pravo i da izjednači različite penzione režime. (...) Naposletku, ovaj zakon je osmišljen tako da Francuzi podjednako doprinose nužnim naporima koji dugoročno treba da osiguraju održivost penzionih režima.“Saopštenje saveta ministara, 28. maj 2003.

2010.

„Što se tiče penzija, ukoliko ništa ne uradimo, predstoje nam godine deficita. Neophodno je spasti naš penzioni sistem. To je suštinska moralna obaveza naše generacije. Ova reforma zasniva se na dva principa: odgovornosti i pravednosti.“Erik Vert, ministar rada, govor prilikom predstavljanja reforme penzionog sistema, 16. jun 2010.

2019.

„Ubeđen sam da je status quo neodrživ, da je ovaj projekat nužan i da će nam buduće generacije biti zahvalne što smo imali hrabrosti i volje da ga konačno sprovedemo.“Žan-Pol Delevoj, visoki komesar za penzije, 2019.

Obim celog teksta : 271 reči.

Ev gotar bi tenê ji bo aboneyan berdest e

Izaberite svoju formulu pretplate i kreirajte svoj profil
Pretplati se
Hûn abone ne? Ji bo xwegihandina gotarên online têkeve.
Xwe bidin nasîn

LMD

Podeli ovaj tekst