Pretplata Donacije
sr | fr | en | +
Accéder au menu

POLITIKA

A Donald Tramp i dalje na nogama...

PNG - 16.3 kio

Pomisao da bi Donald Tramp mogao biti ponovo izabran za predsednika, njegovim protivnicima… nepojmljiva je! Spisak njegovih laži, nasilnog ponašanja i prevara bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da ga diskvalifikuje. Pa iako ga katran, perje i zatvor i dalje očekuju, nedavna istraživanja ne isključuju njegovu pobedu na republikanskim primarijama, a potom i u direktnom suprotstavljanju odlazećem predsedniku.

Kako je to moguće? Skoro svi mediji ga mrze, poslovni krugovi preziru, administracija njegove partije bi rado da ga se otarasi, čak mu je leđa okrenuo i osnivač PayPala, Peter Thiel, jedan od retkih koji su ga ranije podržavali. Rezultat: u istraživanjima je bivši predsednik u prednosti, iako se nalazi na poziciji autsajdera, parije, u jednoj mnogo besnoj zemlji, kao žrtva koja odoleva spletkama upravljačkih struktura.

Objavljen 15. 5. 2023.godine, izveštaj Durhamovog odbora o ulozi policije (FBI) u beskrajnoj sapunici Russiagate nam objašnjava zbog čega je tako. Demokratska stranka i većina medija na čelu sa Washington Post i New York Times uz asistenciju CIA i FBI, skoro tri godine neprestano pothranjuju teoriju zavere. U liku Donalda Trampa su videli ruskog špijuna u Beloj kući koji treba da obavi svoj zadatak. Optuženi je uporno govorio da se radi o spletkama, o lovu na veštice, ali pravdanja jednog lažova potvrdjuju ono za šta ga napadaju, pogotovo ako novinare naziva šarlatanima, mitomanima i neprijateljima.

Durhamov izveštaj, kao i neki drugi izveštaji, ne samo što detaljno razotkrivaju laž o Russiagate već insistiraju na ulozi FBI i na sumnjivim informacijama koje je Demokratska stranka platila. Izveštaj podvlači “preveliko poverenje u izvore političkih oponenata koji su sprečili istraživače da postupaju sa neophodnom objektivnosću”... najneverovatnije laži curile su u medije koji su samo to čekali.

Od onog dana kada je izabran za predsednika, feljton o Trampu već skoro tri godine (...)

Obim celog teksta : 519 reči.

Ovaj tekst je rezervisan za pretplatnike

Izaberite svoju formulu pretplate i kreirajte svoj profil
Pretplati se
Pretplaćeni ste? Konektujte se kako biste pristupili tekstovima online
Identifikujte se

Serž Alimi

PREVOD: Milan Zarić

Podeli ovaj tekst