Pretplata Donacije
sr | fr | en | +
Accéder au menu

Uslovi korišćenja

JPEG - 72 kio
cc Jamie Pearson

Opšti uslovi korišćenja

Posetom ili kupovinom na sajtu lmd.nedeljnik.rs prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u ovom tekstu. Molimo da ih pažljivo pročitate i upoznate se svim pravilima koja se primenjuju i važe u korišćenju sajta i kupovini artikala.

lmd.nedeljnik.rs zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune Uslova korišćenja.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Komunikacija elektronskim putem

Posetom lmd.nedeljnik.rs ili komunikacijom preko email poruke smatra se da komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem ovih Uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Komunikacija sa nađe strane prema korisnicima vršie se putem elektronske pošte ili obaveštenjima objavljenima na ovom sajtu.

Izjava o zaštiti privatnosti

lmd.nedeljnik.rs se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca i posetilaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Korisnici imaju mogućnost u svakom trenutku da zatraže da se da se njihovi podaci izbrišu iz naših baza, kao i sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi koji su na bilo koji način uključeni u funkcionisanje lmd.nedeljnik.rs (uključujući sve poslovne partnere) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Posetioci

Lažno predstavljanje i unošenje tuđe email adrese nije dozvoljeno na lmd.nedeljnik.rs. Protiv takvih aktivnosti može se pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Proizvodi zabranjeni maloletnim licima

lmd.nedeljnik.rs u ponudi ima neke proizvode koje je zabranjeno prodavati maloletnim licima. U zavisnosti od načina plaćanja (detljanije opisano u nastavku teksta) lmd.nedeljnik.rs zadržava pravo da proveri identitet kupca u elektronskoj komunikaciji.

Opisi proizvoda

Nastojaćemo da sve proizvode opišemo što je tačnije moguće. Ne garantujemo da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100 odsto tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Fotografije proizvoda su informativnog karaktera.

Ukoliko proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu sa uračunatim PDV-om. Obavezujemo se da ćemo prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice.

U konačnu cenu je uračunata i cena dostave.

lmd.nedeljnik.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, koja višestruko smanji ili poveća cenu.

Promena podataka na sajtu lmd.nedeljnik.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Napomena

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba, ukoliko se ustanovi, biće u najkraćem periodu zamenjena drugom odgovarajućom odredbom.

Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez pismenog odobrenja lmd.nedeljnik.rs.

USLOVI KUPOVINE

lmd.nedeljnik.rs je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu

Naručivanje

Pri naručivanju robe neophodne je da uneste tačne podatke (ime, prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa…).

Imate mogućnost da unesete adresu platioca i adresu na koju će se dostaviti roba.

U postupku naručivanja imate mogućnost da odaberete lmd.nedeljnik.rs zadržava pravo da vas kontaktira u svakom trenutku radi eventualnih pojašnjenja narudžbine.

Posle završetka narudžbenice dobićete obaveštenje o završenom postupku na e-mail koji uneste u postupku naručivanja.

Način plaćanja

Prilikom postupka naručivanja možete da odaberete dva načina plaćanja, pouzećem ili platnom karticom. Ukoliko odaberete opciju pouzećem, osim ako u opisu proizvoda nije drugačije naglašeno, naručenu robu platićete po prijemu pošiljke koju šaljemo kurirskom službom.

Plaćanje karticom

Sigurno plaćanje kreditnom karticom se vrši kroz sigurnu stranicu WSPay-a (Payment Service Provider).

Napominjemo da prodavnica nema uvid u podatke o kartici korisnika. Ukoliko iz bilo kog razloga plaćanje ne može da se izvrši bićete odmah obavšteni o tome, kako bi plaćanje mogli ukoliko želite da izvršite na drugi način.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama WSPay-a.

U slučaju vraćanja robe i delimičnog ili kompletnog povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, bez obzira na razlog vraćanja, lmd.nedeljnik.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko metode plaćanja kojom je izvršena uplata, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju uspešne transakcije vaša sredstva će biti zadržana, a lmd.nedeljnik.rs će izvršiti postautorizaciju plaćanja kada se ispune svi uslovi za dostavu robe. Rok za naplatu je 30 dana.

Dostava

Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate. Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova.

Troškovi dostave se posebno naplaćuju, a cena će, osim ako nije drugačije navedeno, biti automatski uračunata.

Cena dostave je iskazana u obračunu u vašoj korpi. Rok dostave je, izuzev u posebnim oklnostima, 3 do 5 dana.

Reklamacije

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate. Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu reklamaciji.

Povraćaj novca

Povraćaj novca se vrši isključivo na tekući račun kupca, a isplata u gotovini nije moguća.

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ako uz izričitu saglasnost potrošača, trgovac započne pružanje usluge pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, lmd.nedeljnik.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Povraćaj kupljene robe

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal i kada se povraćaj vrši zbog prihvaćene žalbe kupca.

Troškove slanja robe na servis ili njihove zamene, snosi kupac.

OBAVEZNO PROVERITE SASTAV PAKETA ČIM GA PREUZMETE OD KURIRSKE SLUŽBE I ODMAH PRIJAVITE EVENTUALNE NEDOSTATKE!

U nekim slučajevima kada fali neki artikal ili niste dobili odgovarajući proizvod, odmah po prijemu paketa obratite nam se preko kontakt formulara dosrupnog na ovom sajtu. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo nsstore.rs, naših dobavljača ili drugih partnera i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti lmd.nedeljnik.rs.

Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na lmd.nedeljnik.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine.

Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Zaustavi se, promisli

Tekstovi na ovom sajtu ne bi postojali bez finansijske podrške naših čitalaca, koji su pretplaćeni na LMD

Pretplatite se

Podeli ovaj tekst